september 19, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wilt u dieper ingaan op de financiële vooruitzichten?

Wilt u dieper ingaan op de financiële vooruitzichten?

Dutch Lady Milk Industries Berhad (KLSE:DLADY) heeft de afgelopen drie maanden een substantieel aandeel van 38% op de aandelenmarkt verworven. Omdat aandelenkoersen doorgaans in lijn zijn met de financiële prestaties van bedrijven op de lange termijn, hebben we besloten de financiële indicatoren nader te bekijken om te zien of deze een rol hebben gespeeld bij de laatste koersbeweging. In het bijzonder zullen we ons vandaag concentreren op de ROE van Dutch Lady Milk Industries Berhad.

Return on Equity of ROE is een test van hoe effectief een bedrijf het geld van investeerders beheert om de waarde ervan te laten groeien. Met andere woorden, het is een winstratio die het rendement op kapitaal meet dat door de aandeelhouders van het bedrijf wordt geboden.

Bekijk onze recente analyse van Dutch Lady Milk Industries Berhad

Hoe het rendement op het eigen vermogen berekenen?

ROE kan worden berekend met behulp van de formule:

Rendement op eigen vermogen = nettowinst (uit voortgezette activiteiten) ÷ eigen vermogen

Dus, gebaseerd op de bovenstaande formule, is de ROE van Dutch Lady Milk Industries Berhad:

17% = RM72 mln. RM437 mln. (gebaseerd op de periode van twaalf maanden tot december 2023).

Met ‘omzet’ wordt de jaarlijkse winst bedoeld. Daarom maakt het bedrijf voor elke investering van MYR 1 door de aandeelhouder een winst van MYR 0,17.

Wat is de relatie tussen omzetgroei en ROE?

Tot nu toe weten we dat ROE meet hoe efficiënt een bedrijf zijn winst genereert. We moeten nu beoordelen hoeveel winst het bedrijf herinvesteert of ‘behoudt’ voor toekomstige groei, wat een idee geeft van het groeipotentieel van het bedrijf. Als al het andere gelijk blijft, hebben bedrijven met een hoger rendement op eigen vermogen en hogere ingehouden winsten over het algemeen hogere groeipercentages vergeleken met bedrijven zonder vergelijkbare kenmerken.

READ  Nederlandse bedrijven hebben moeite om de loonstijgingen bij te houden, zeggen werkgevers

Zij aan zij vergelijking van de omzetgroei en 17% ROE van Dutch Lady Milk Industries Berhad

Om te beginnen lijkt de ROE van Dutch Lady Milk Industries Berhad acceptabel. Bovendien steekt de ROE van het bedrijf zeer gunstig af bij het sectorgemiddelde van 7,5%. Het is onnodig om te zeggen dat we behoorlijk verrast zijn om te zien dat het netto inkomen van Dutch Lady Milk Industries Berhad de afgelopen vijf jaar met 3,1% is gekrompen. Er kunnen dus nog andere aspecten zijn die dit kunnen verklaren. Het bedrijf kan bijvoorbeeld een hoge uitbetalingsratio hebben of het bedrijf heeft mogelijk kapitaal slecht toegewezen.

Dus als volgende stap vergeleken we de prestaties van Dutch Lady Milk Industries Berhad met de sector en we waren teleurgesteld toen we zagen dat de sector de afgelopen jaren zijn omzet met 25% heeft laten groeien, terwijl het bedrijf zijn inkomsten heeft verlaagd. jaar.

Winstgroei uit het verleden

Winstgroei uit het verleden

Winstgroei is een belangrijke maatstaf waarmee u rekening moet houden bij het waarderen van een aandeel. Wat beleggers vervolgens moeten bepalen, is of de verwachte winstgroei, of het gebrek daaraan, al in de aandelenkoers is ingebouwd. Als u dit doet, kunt u vaststellen of de toekomst van het aandeel veelbelovend of bedreigend is. Een goede indicator voor de verwachte winstgroei is de koers/winstverhouding, die de prijs bepaalt die de markt bereid is te betalen voor een aandeel op basis van de winstvooruitzichten. Dus misschien wil je dat wel Controleer of Dutch Lady Milk Industries Berhad tegen een hoge of lage koers/winst handeltgerelateerd aan zijn branche.

READ  De Europese Commissie stelt het onderzoek naar de vermeende illegale staatssteun van Dutch Nature Conservancy uit

Maakt Dutch Lady Milk Industries Berhad gebruik van haar winsten efficiënt?

Met een hoge gemiddelde uitbetalingsratio over drie jaar van 57% (waardoor 43% van de winst wordt ingehouden), wordt het grootste deel van de winst van Dutch Lady Milk Industries Berhad uitgekeerd aan de aandeelhouders, wat de dalende winsten van het bedrijf verklaart. Het bedrijf blijft een kleine hoeveelheid kapitaal over om te herinvesteren – een vicieuze cirkel waar het bedrijf op de lange termijn niet van profiteert.

Bovendien keert Dutch Lady Milk Industries Berhad al minstens tien jaar dividend uit. Uit onze meest recente analistengegevens blijkt dat de toekomstige uitbetalingsratio van het bedrijf naar verwachting de komende drie jaar zal dalen tot 40%.

Samenvatting

Over het geheel genomen zijn wij van mening dat Dutch Lady Milk Industries Berhad zeker een aantal positieve factoren in overweging moet nemen. De lage omzetgroei baart echter enige zorgen, vooral omdat het bedrijf een hoge omzetratio kent. Als het bedrijf meer in zijn winst had geïnvesteerd, hadden beleggers kunnen profiteren van een hogere ROE. Zoals eerder besproken behoudt het bedrijf een klein deel van zijn winst. Als we naar de huidige schattingen van analisten kijken, zien we dat de winstgroei van het bedrijf naar verwachting een enorme verbetering zal laten zien. Zie dit voor meer informatie over de toekomstige omzetgroeiprognoses van het bedrijf Vrij Rapporteer over de prognoses van analisten om meer over het bedrijf te weten te komen.

Heeft u een reactie op dit artikel? Bezorgd over de inhoud? Blijf in contact Direct bij ons. U kunt ook een e-mail sturen naar het redactieteam (at) Simplywallst.com.

READ  Gasunie ontwikkelt Nederlands waterstoftransportnetwerk

Dit artikel van Simply Wall St is generiek. We geven alleen commentaar op basis van historische gegevens en voorspellingen van analisten met behulp van een onbevooroordeelde methodologie en onze artikelen zijn niet bedoeld als financieel advies. Het is geen aanbeveling om aandelen te kopen of verkopen en houdt geen rekening met uw doelstellingen of uw financiële situatie. Wij streven ernaar u gerichte analyses op de lange termijn te bieden, gebaseerd op fundamentele gegevens. Houd er rekening mee dat onze analyse geen rekening houdt met recente prijsgevoelige bedrijfsaankondigingen of kwaliteitsinhoud. Val St heeft geen positie in een van de genoemde aandelen.