september 19, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De nieuwe Nederlandse regering trad aan terwijl de sector zich schrap zette voor meer sancties

De nieuwe Nederlandse regering trad aan terwijl de sector zich schrap zette voor meer sancties

  • Dick Schoof werd op 2 juli met zijn kabinet beëdigd als premier van Nederland.
  • Het beëindigen van de “buitensporige internationalisering” is een van de prioriteiten van de nieuwe minister van Onderwijs
  • Volgens Nederlandse universiteiten kunnen de gevolgen vooral het wetenschappelijk onderzoek treffen

Zes maanden nadat de PPV van Geert Wilders bij de verkiezingen de meeste zetels had behaald, werd de afgelopen weken een coalitie van de extreemrechtse PVV, de voormalige regeringspartij VVD, de populistische boerenpartij PPP en de centrumrechtse NSC overeengekomen, waarbij de Eppo Bruins van de NSC neemt het over. Minister van Onderwijs.

Helaas voor de sector lijken de prioriteiten van de Bruins een einde te maken aan de ‘buitensporige internationalisering’, zei hij tijdens een van zijn bevestigende hoorzittingen.

Simone Hackett, docent en onderzoeker aan De Haagse Hogeschool, wil beginnen met ‘internationalisering in de balansrekening. PIE nieuws.

De Internationalisering in evenwicht Het wetsvoorstel, dat op 13 mei werd ingediend door de voormalige Nederlandse minister van Onderwijs Robert Dijkgraaf – voordat het nieuwe kabinet officieel werd beëdigd – zegt dat het “het mogelijk maakt om de beweging van internationale studenten beter te beheren”.

Het doel is om “een evenwicht te vinden tussen het beschermen van de toegevoegde waarde van internationalisering” en “het handhaven van de kwaliteit van de toegang en efficiëntie van het Nederlandse hoger onderwijssysteem” – waarvan verschillende organisaties al zeggen dat het oneerlijk is tegenover de sector.

‘De bezuinigingsmaatregelen van de nieuwe Nederlandse regering zijn niet alleen gericht op internationalisering, maar ook op onderwijs en onderzoek als geheel.

“De bezuinigingen zijn schadelijk voor het hoger onderwijs en onderzoek en zijn niet zonder tegenstand gerealiseerd”, zei Hackett, daarbij verwijzend naar verschillende protesten van studenten en universiteiten.

READ  Nederlandse autoriteiten staan ​​het afvuren van paintballs toe om 'te tamme' wolven af ​​te schrikken Nederland

Universiteiten van Nederland, een organisatie die verschillende instellingen in het hele land vertegenwoordigt, zeiden in een brief dat er naar verwachting meer dan 5.000 banen verloren zullen gaan door de invoering van het wetsvoorstel, samen met andere bezuinigingen op het hoger onderwijs en onderzoek.

“UNL stelt dat de bezuinigingen ook gevolgen hebben voor de voortgang van het wetenschappelijk onderzoek en de economie van Nederland.

“UNL stelt dat de bezuinigingen ervoor zullen zorgen dat Nederland wetenschappelijk toptalent uit het buitenland zal aantrekken en dat Nederland minder succesvol zal zijn in het aantrekken van Europese onderzoekssubsidies”, aldus Hackett Riley. UNL wil naar verluidt ook “onmiddellijk in gesprek gaan” met de nieuwe minister van Onderwijs.

Deze ontwikkelingen zijn een duidelijke indicatie dat het niet goed gaat in Nederland

Simon Hackett, De Haagse Hogeschool

De minister zelf heeft ook zijn deel van de verschillen. Hij is verschillende keren van partij gewisseld. In 2010 stapte hij over van het CDA naar de centristische CU voordat hij zich bij de NSC voegde.

Toen hem tijdens de bevestigingshoorzitting werd gevraagd naar zijn loyaliteit, stond hij erop dat hij “de rechtsstaat zou verdedigen”.

“Als minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap zal ik de academische vrijheid, de academische vrijheid en de persvrijheid beschermen op basis van de wet. Dat is waar ik voor sta en ik zal geen centimeter wijken.

“Ik heb er alle vertrouwen in dat dit zal gebeuren, omdat we een gemeenschappelijk akkoord hebben gesloten”, zei hij in zijn getuigenis.

UNL benadrukte in haar brief dat vooral het wetenschappelijk onderzoek getroffen zou worden, evenals de Nederlandse “economische status en onze strategische autonomie”; De instantie constateerde het “grote risico” op een hoge werkdruk als gevolg van diverse bezuinigingen.

READ  Waarom de Nederlandse tiener die met Jeff Bezos in de ruimte vloog nooit naar de winkel op Amazon kwam

“Deze ontwikkelingen zijn een duidelijke indicatie dat het niet allemaal goed gaat in Nederland”, aldus Hackett.

“Universiteitsstudenten, academici en bestuurders duwen terug en zullen de voorgestelde maatregelen niet zonder rust accepteren.”