september 20, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een Nederlandse zwemmer droeg zijn goud op de Olympische marathon van 10 km op aan een overleden hond. Zie | Populair

Een Nederlandse zwemmer droeg zijn goud op de Olympische marathon van 10 km op aan een overleden hond. Zie | Populair

Mensen waren tot tranen toe geroerd toen de Nederlandse zwemster Sharon van Roowendal, die goud won op de Olympische marathon van 10 km, onthulde aan wie ze haar overwinning opdroeg. Ze vertelde dat ze had deelgenomen aan de Olympische Spelen van 2024 in Parijs en de eerste plaats had gewonnen voor haar hond, die twee maanden geleden stierf.

De film toont een Nederlandse zwemster die haar gouden overwinning op de Olympische marathon van 10 km opdroeg aan een dode hond. (Instagram/@werateddogs)

WeRateDogs ging naar Instagram om meer te delen over deze Olympiër en zijn liefde voor zijn huisdier. “Sharon van Roowendal uit Nederland durfde de gouden medaille mee naar huis te nemen op de 10.000 meter in de Seine, en ze deed alles voor haar hond. Rio, een Pomeranian genoemd naar haar laatste Olympische goud in Brazilië, overleed in mei na complicaties aan de longen. operatie,” deelde de pagina,

Na de dood van haar hond verloor de zwemmer naar verluidt al haar motivatie om te zwemmen. Op dat moment vroeg haar vader haar om nog een keer naar Rio te racen.

“Dus drie dagen na de crematie kreeg ik de tatoeage en zei: 'Laten we dit proberen, ik zal met heel mijn hart voor hem zwemmen' – en dat deed ik – ik won voor hem”, vertelde de zwemmer aan de media.

Het Instagram-bericht bevat een video. Nadat ze Rio's race heeft beëindigd en uit de rivier de Seine is gekomen, gaat het open en laat ze zien dat ze een pootvormige tatoeage op haar pols krijgt ter nagedachtenis aan Rio.

Bekijk hier het hartverwarmende filmpje:

Het duurde niet lang voordat mensen op de video reageerden. Velen zeiden dat het verhaal hen emotioneel ontroerde.

READ  Voetbal-Nederlandse coach Van Gaal houdt vol dat de kant België zal verslaan

Wat zeiden Instagram-gebruikers over het gebaar van deze atleet?

‘Een zeer herkenbaar persoon’, schreef iemand. Een ander zei: ‘Herkenbaar. Toen ik mijn puppy twee jaar geleden verloor, verkeerde ik in de slechtste fysieke vorm van mijn leven. Haar verlies motiveerde mij om fit te zijn, omdat ze wilde dat ik de beste versie van mezelf zou zijn. Ik liet haar as in inkt vermengen en op mijn arm tatoeëren. In april, op de verjaardag van zijn verlies, voltooide ik mijn eerste 10K.

Ten derde: “Ik huilde niet; Je huilt.” Een vierde opmerking was: “Ik vind het leuk als de interviewer de muur afbreekt en binnenkomt voor een knuffel.”

De vervuilde toestand van de Seine is al een onderwerp van gesprek. De atleet vertelde ook over zwemmen in een rivier waar mensen naar verluidt drijvende poep zagen.

“Op een gegeven moment had ik dorst, en ik dacht: 'Sean, we zullen zien'”, en voegde eraan toe: “Het gaat goed, het gaat goed. Ik geef niet over, meestal moet ik overgeven vanwege de pijn, maar ik geef niet over na de race.