september 20, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Saudi FM bespreekt de Gaza-crisis met de Nederlandse vertegenwoordiger

Saudi FM bespreekt de Gaza-crisis met de Nederlandse vertegenwoordiger

RIYADH: Koning Abdullah Universiteit voor Wetenschap en Technologie heeft donderdag aangekondigd dat de Spaanse scheepswerf Freire zijn nieuwe onderzoeksschip bouwt, de RV Duval II.

Met meer dan 100 jaar scheepsbouwervaring zal Freire het schip bouwen op zijn werf in Vigo, Spanje.

Na voltooiing, die naar verwachting in 2026 zal plaatsvinden, zal de RV Duval II het eerste onderzoeksschip van Saoedi-Arabië zijn dat volledige toegang tot de Rode Zee mogelijk zal maken, inclusief de kustwateren en de diepzee, aldus KAUST in een verklaring.

RV Duval II zal het vlaggenschip worden van de vloot van Saoedische onderzoeksschepen en zal beschikbaar zijn om alle maritieme onderzoeksbelangen van Kingston te dienen, inclusief gigaprojecten en ministeries.

Het schip zal koraalriffen en andere interessante locaties verkennen, het Saoedische onderzoek versterken en nieuwe internationale partners aantrekken.

Omdat veel wetenschappelijke gemeenschappen al zeer geïnteresseerd zijn in de Rode Zee, zal het schip verdere wetenschappelijke samenwerking aanmoedigen en de positie van het Koninkrijk als wetenschappelijk leider versterken.

Met een lengte van 50 meter en een breedte van 12,8 meter met een diepgang van 3,6 meter gaat RV Tuval II 30 jaar mee.

Het modulaire ontwerp is bedoeld voor exploratie van de Rode Zee en kan verschillende soorten testlaboratoria huisvesten voor toekomstige mariene technologie.

Het schip kan ook nieuwe groene voortstuwingstechnologieën integreren om de CO2-uitstoot te verminderen.

Naast zijn primaire functie als onderzoeksschip kan de RV Duval II nationale reacties op noodsituaties ondersteunen, zoals olielekken en zee- en vliegtuigongelukken in de Rode Zee.

RV Duval II zal een capaciteit hebben van 30 personen, inclusief 12 bemanningsleden.

READ  Economen verwachten dat de Nederlandse economie een recessie zal vermijden

Bij de planning van RV Duwal II waren belanghebbenden in het Koninkrijk betrokken, waaronder gigaprojecten, ministeries en Saoedische universiteiten die gespecialiseerd zijn in mariene wetenschappen en maritieme operaties.

“RV Duval II vertegenwoordigt de onderzoeksinfrastructuur van Saoedi-Arabië en de toewijding van KAUST om de Rode Zee te verkennen. Het schip zal toegankelijk zijn voor belanghebbenden die de Rode Zee willen begrijpen en het enorme potentieel ervan willen ontsluiten”, aldus Pierre Magistretti, Vice President of Research van KAUST.

Het is een eer voor Freire Shipyard om samen te werken met KAUST bij de bouw van RV Duval II, die niet alleen de toewijding van KAUST symboliseert om de onderzoeksinfrastructuur van Saoedi-Arabië te ontwikkelen en de Rode Zee te verkennen, maar ook nieuwe mogelijkheden opent voor wetenschappelijke samenwerking en technologie. Vooruitgang in de regio”, zegt Marcos Friar Garcia, een van de directeuren-generaal van Friar Shipyard.