september 20, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse proef met volwassenen opnieuw uitgesteld vanwege aanbodtekorten, maar uiteindelijk zal het 'consumenten en fabrikanten ten goede komen'

Nederlandse proef met volwassenen opnieuw uitgesteld vanwege aanbodtekorten, maar uiteindelijk zal het 'consumenten en fabrikanten ten goede komen'

Nederland heeft de officiële lancering van zijn ‘gecontroleerde cannabistoeleveringsketenexperiment’ uitgesteld.

vorige week, Twee ministers schreven brieven De Nederlandse voorzitter van de Tweede Kamer suggereerde dat de huidige ‘kwantiteit, kwaliteit en variëteit aan gereguleerde producten op 16 september nog steeds niet voldoende zullen zijn’ en stelt de vrijgave van de ‘experimentele fase’ uit.

Omdat slechts drie van de tien leveranciers momenteel een licentie hebben om legaal volwassen cannabis te kweken en te leveren voor de online mijlpaaltest, is de officiële lanceringsdatum uitgesteld totdat de aanbodvolumes op betrouwbare wijze voldoen aan de vraag naar de 75 deelnemende coffeeshops.

Ondanks de vertraging, zegt Orville Bovensen, president van erkende teler Lely Holland Cannabiszaken Dit wordt niet alleen lang verwacht, maar komt ook het hele experiment ten goede.

“Het wordt altijd in een negatief daglicht gesteld, maar ik zie het niet noodzakelijkerwijs zo. Ik geloof dat het nemen van de tijd echt gunstig is voor het algehele succes van testen. Ik geloof dat het nemen van wat meer tijd in het begin ten goede zal komen aan de consument en uiteindelijk de fabrikant op de lange termijn.”

Wat is er gebeurd?

als Cannabiszaken Eind vorige maand werd aangekondigd dat de langverwachte en herhaaldelijk uitgestelde ‘gecontroleerde cannabis supply chain-proef’ in Nederland nu ruim een ​​maand loopt.

De proef, waarbij deelnemende coffeeshops in tien gemeenten voor het eerst worden bevoorraad door legaal erkende leveranciers, bevindt zich momenteel echter in de 'transitiefase'.

De overgangsfase, die aanvankelijk op 16 september in een ‘proeffase’ zou gaan, is bedoeld om de overgang te vergemakkelijken van het aanbod van cannabisproducten afkomstig van de illegale markt (die al tientallen jaren bestaat) naar nieuwe, legaal geproduceerde producten. . toeleveringsketen.

READ  Nederlandse fotograaf documenteert Oman's 'renaissance' jaren |

Het doel is om de tien erkende telers meer tijd te geven om knikken in hun toeleveringsketens op te lossen en enkele concessies te doen, gezien de vele vertragingen waarmee ze te maken krijgen bij het verkrijgen van bouwvergunningen, het vinden en behouden van investeerders en het openen van bankrekeningen.

Drie van de tien telers, FYTA Group, Aardachtig en CanAdelaar, zijn al operationeel en naar verwachting zullen er nog twee de komende weken kunnen leveren.

Er moeten echter nog vijf gewassen worden verbouwd, wat betekent dat het bestaande aanbod van drie telers naar de 63 coffeeshops die momenteel gereguleerde cannabisproducten verkopen schaars is.

De heer Bovenschen, die hoopt Leli Holland in het vierde kwartaal van dit jaar online te hebben, kan lessen leren van de Canadese app-markt voor volwassenen, waar hij jarenlange ervaring heeft.

“Als ik naar Canada en onze ervaringen daar kijk, denk ik dat de beste aanpak in deze situaties is om de tijd te nemen.

“In dit specifieke geval is het belangrijk om consumenten precies te bieden waar ze naar op zoek zijn. Consumenten in Nederland zijn al lang bekend met cannabis, dus ze hebben hele specifieke voorkeuren en weten precies wat ze willen. Als producenten er niet uitkomen aan deze eisen zal het een zorg zijn voor het algehele succes van het initiatief.

Voorwaarden nog niet vervuld

Volgens de brief meldt het 'track and trace'-systeem van het land dat het aanbod van de huidige drie telers 'achterloopt op hun productieprognoses van afgelopen maart'.

Om aan de vraag te voldoen moeten deze boeren wekelijks 570 kg cannabistoppen en 160 kg hasj produceren en minimaal 6800 kg cannabistoppen en 2000 kg hasj op voorraad hebben.

READ  Newcastle geïnteresseerd in £ 60 miljoen spits 'beoogd' door Manchester United als Nederlandse verdediger blijft op de radar

Maar op basis van de prognoses zeggen de ministers: 'op dit moment kan dit bij onvoldoende kwaliteit niet tegen 16 september worden gerealiseerd'.

Ook wordt verwacht dat de vierde en vijfde teler, die naar verwachting zeer dicht bij de release van hun producten staan, niet in staat zullen zijn om niet-gespecificeerde vertragingen in hun producten medio september op te lossen, omdat het proces van ‘het kweken, drogen en verpakken van cannabis veel tijd in beslag neemt’. kavel. maanden'.

De brief vervolgt: “Het starten van de proeffase zonder aan de voorwaarden te voldoen vergroot het risico op illegale (straat)handel omdat alleen gereguleerde producten mogen worden verkocht.

“Voorzichtigheid is dus geboden en er is meer tijd nodig om de voorraden van de boeren op het vereiste niveau te brengen zodat de proef succesvol kan doorgaan. Daarom zal de overgangsfase worden verlengd”, zei hij.

Leveringsproblemen zijn vooral problematisch voor hasj, omdat de verwachting is dat de hoeveelheid hasj die medio september wordt geproduceerd 'niet genoeg' zal zijn om alle deelnemende coffeeshops op betrouwbare wijze te bevoorraden. Als zodanig zal het 'belang van adequate hasjproductie verzekerd worden' voor boeren tijdens kwartaalbesprekingen over de voortgang.

De heer Bovenschen zei dat het tekort 'niet onverwacht' was, gezien de complexiteit van het maken van hasj vergeleken met traditionele bloemen. Lely Holland, eigendom van het Canadese Village Farms, zal de komende maanden een reeks hasjproducten in Nederland lanceren.

“We produceren al heel lang hasj in Canada en hebben veel expertise in het proces. Ik zie dit als een geweldige kans om de Nederlandse consument te laten zien wat we met succes doen in Canada”, vervolgde hij.

READ  Spanje verslaat de Nederlanders, Griekenland verslaat Italië bij het opzetten van de Euro Waterpolo-finale voor dames

Tijdsbestek van 9 maanden

De productieniveaus zullen opnieuw worden beoordeeld zodra de vierde en vijfde teler klaar zijn om te leveren, wat naar verwachting medio november zal worden vrijgegeven.

Ondertussen hebben vijf andere aangewezen licentiehouders een termijn van negen maanden gekregen om met de teelt te beginnen, anders dreigen ze hun recht op deelname aan de proef te verliezen.

“Dat wil zeggen dat deze boeren binnen negen maanden vanaf die locatie met de teelt moeten beginnen; Anders kan hun post worden ingetrokken. Hierdoor kan de Mutluar-beweging ervoor zorgen dat de voortgang van boeren die nog moeten produceren wordt gemonitord”, aldus de brief.

Hoewel de vijf boeren nu in een race tegen de klok zullen zijn om hun activiteiten online te brengen, suggereerde de heer Bovenschen dat de regering opener en transparanter was over de voorwaarden.

Hij was optimistisch dat de deadline gehaald zou worden: “Dit zorgt ervoor dat alle tien de mensen op een gegeven moment over de finish komen en met de teelt beginnen. Uiteraard hebben we andere succesvolle bedrijven nodig om de proef in het algemeen succesvol te laten zijn, dus ik denk dat dit is een goede zaak.