september 19, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Top vijf voor Gajser in Nederlandse kwalificatie

Top vijf voor Gajser in Nederlandse kwalificatie

MXGP
Tim Gajser van Team HRC eindigde als vijfde in de MXGP van Nederland kwalificatierace op de zandbaan van Arnhem. Nadat hij als tweede eindigde in de getimede training had de Sloveen hoge verwachtingen bij de kwalificatierace, maar hij kon niet goed genoeg starten rond de krappe linkshandige en moest in plaats daarvan genoegen nemen met de top 10. .

Toen hij de zachte dingen in Lommel, België zag, leek de Honda CRF450R-rijder onmiddellijk meer op zijn gemak om iedereen zijn zandvaardigheden te laten zien. Eén daarvan was goed genoeg voor een tweede poortselectie voor de kwalificatierace, in de hoop een uitdaging vooraan in het veld te kunnen aangaan en zijn goede reeks in de resultaten van zaterdag voort te zetten.

Helaas overwerkte hij zichzelf om bij de leiders te komen nadat ze in de eerste ronde naar de negende plaats waren gestreden, en hoewel hij een aantal rijders uit de topklasse inhaalde, moest hij genoegen nemen met de vijfde plaats voordat hij rond kon komen. Gecontroleerde vlag. Het is nog steeds een goed resultaat voor het kampioenschap en hij leidt de serie nog steeds met 15 punten, maar hij hoopt dichter bij de podiumplaatsen te komen als morgen de GP-scorende manches plaatsvinden.

MX2
Nadat hij in de getimede training een beste van achtste had geëindigd, kreeg Ferruccio Sanchi van HRC in de eerste ronde te maken met een gekte in de eerste ronde, waardoor hij tot ver in de eerste ronde terechtkwam. Terwijl de jonge Italiaan zichzelf in de top 20 probeerde te dwingen, kreeg hij helaas een crash waardoor zijn deelname aan de race werd beëindigd, en daarom zal hij morgen in twee races op de laatste plaats eindigen.

READ  Vink en Schröder treffen elkaar in quad singles-finale op Australian Open

Het is geen ideale situatie, maar hij is gemotiveerd om te zien wat hij kan bereiken, gezien de moeilijkheden waarmee hij in de eerste paar bochten wordt geconfronteerd.

  1. Lucas Coenen (BEL, Husqvarna), 25:07.407; 2. K de Wolf (NED, Husqvarna), +0:21,785; 3. Liam Everts (BEL, KTM), +0:23.132; 4. Andrea Adamo (ITA, KTM), +0:30.792; 5. Mikkel Harrup (DEN, Triumph), +0:31.808; 6. Camden McLellan (RSA, Triumph), +0:34,441; 7. Rick Elzinga (NED, Yamaha), +0:42.345; 8. Sacha Konen (BEL, KTM), +0:44.593; 9. Gass Valk (NED, KTM), +0:55,567; 10. Quentin Marc Prugnières (FRA, Kawasaki), +0:59.560; … 36. Ferruccio Zanchi (ITA, Honda), -9 ronde(n);

Tim Gajser 243

Het was een goede beslissing, gezien waar ik begon. Tegen het einde van de race had ik het gevoel dat ik wat ritme had gevonden, maar ik wilde vandaag niet te veel pushen omdat ik geen contact maakte met de jongens vooraan. Ik weet dat mijn start heel goed zal zijn en als ik met die jongens verder kan gaan, weet ik zeker dat ik een goed gevecht kan leveren en kan vechten voor een nieuwe show.

Ferruccio Sanchi 73

Natuurlijk had ik geen goede dag, maar soms kan het gebeuren en ik weet dat deze MX2-starts dit jaar veel soortgelijke incidenten hebben gehad, dus ik moet proberen ze te vermijden. Daarna heb ik veel passen gemaakt, maar toen kreeg ik een ongeluk en vond ik het niet verstandig om door te gaan. Ik zal bij de start buiten zijn en het zal een uitdaging zijn, maar ik heb nog steeds vertrouwen in mijn rijden en we zullen zien hoe ver ik morgen kan komen.

READ  'Ik denk elke dag aan spruitjes': Binnen in de Nederlandse fabriek waar je kerstgroenten groeien | Wereldnieuws

Marcus Pereira de Freitas

HRC Algemeen Manager – MXGP

We wisten dat het een belangrijke ronde was en het was geweldig dat Tim er zo goed uitzag toen hij 's ochtends de baan op ging. Zijn ronde tijdens de getimede training was zeer indrukwekkend en we hadden goede hoop dat hij in de kwalificatierace vooraan in het veld zou strijden. Helaas wordt hij er bij de start uitgeknepen en daarna gaat het erom hoe hoog hij kan komen. De vijfde plaats is nog steeds een goed herstel en we hebben niet al te veel punten verloren in het kampioenschap, maar uiteraard zullen we in de twee lange races meer zijn.

Ferruccio kwam in de tweede bocht vast te zitten in die grote stapel en hij kwam door het veld, maar soms als je aan het pushen bent, omringd door renners, is het gemakkelijk om een ​​fout te maken. Morgen is echter een nieuwe dag en hij geniet van het rijden op de baan, dus we zijn benieuwd wat hij kan bereiken.

Honda: @shotbybavo