september 20, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Sterke merkpositie omdat de Nederlandse vrouw voorzichtig optimistisch is

Sterke merkpositie omdat de Nederlandse vrouw voorzichtig optimistisch is

Voor het tweede kwartaal van 2024 boekte Dutch Lady Malaysia een omzet van RM360,9 miljoen, wat een groei betekent van 2,8% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Het zuivelbedrijf zei dat de omzetstijging werd veroorzaakt door volumegroei en het overdraageffect van prijsverhogingen die in 2023 werden doorgevoerd, evenals door een selecte prijs- en productmix van een van de productassortimenten in 2024.

De bedrijfswinst voor het kwartaal bedroeg RM30,5 miljoen, een daling van 10,2% ten opzichte van de RM33,9 miljoen die in hetzelfde kwartaal vorig jaar werd opgetekend. RM14,7 miljoen in het tweede kwartaal van 2024 was een aanzienlijke stijging ten opzichte van de RM3,8 miljoen gerapporteerd in 2023, inclusief kosten voor versnelde afschrijvingen en eenmalige kosten.

Op vergelijkbare basis bedroeg de bedrijfswinst exclusief versnelde afschrijvingen en eenmalige kosten RM45,2 miljoen, wat een substantiële stijging van 19,7% betekent vergeleken met hetzelfde kwartaal in 2023. Deze groei werd voornamelijk gedreven door hogere omzet en vertraagde. Kosten van zuivelingrediënten.

Als gevolg van de hierboven genoemde factoren bedroeg de winst vóór belastingen voor het kwartaal RM29,0 miljoen, vergeleken met RM33,0 miljoen in 2023, terwijl de winst na belastingen met RM2,2 miljoen daalde tot RM22,0 miljoen.

Dutch lLady zei dat de vooruitzichten voorzichtig optimistisch zijn vanwege de kracht van haar merken en de groeiende vraag naar en erkenning van de goedheid en voedingswaarde van melk onder Maleisiërs. Het bedrijf zei dat het lokale melkveehouders zal blijven ondersteunen, met als doel zowel de kwantiteit als de kwaliteit van de lokaal geproduceerde verse melk te verbeteren.

READ  De Nederlandse regering is van plan de migratie te beteugelen zonder goedkeuring van het parlement