september 19, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Recensie: Derek Mitchell: Dubbel Nederlands

Recensie: Derek Mitchell: Dubbel Nederlands
















Beoordeling: 5 uit 5.

Een zijsplitsende lezing over sociale antropologie

Een Amerikaan, een Nederlander en een Engelsman lopen een bar binnen – en Derek Mitchell staat klaar om ze allemaal uit de kast te halen. Een absoluut briljant, boordevol uur vol hectische accenten, belachelijke karakterkomedie en publiekswerk dat een Nobelprijs voor de Vrede waardig is.

Mitchell ontploft op het podium en de energie staat het hele uur op elf uur. De lichamelijkheid van hun komedie, gecombineerd met de directheid van hun grappen, zorgt ervoor dat het publiek geen tijd heeft om de ware diepte van veel van Mitchells stukjes te registreren. Aantekeningen zijn alleen beschikbaar voor een select aantal mensen (Derek, als je dit leest – ik heb Lisa als grap); Maar het voelde niet vreemd. Terwijl Mitchell vertelt over zijn ervaringen tijdens zijn verhuizing van de Verenigde Staten naar Nederland naar Groot-Brittannië (en terug), heeft de oppervlakkige humor een echte intellectuele basis.

Als iemand die is opgegroeid en om de paar jaar van land naar land reist, klinkt Mitchells show waar – maar meer nog, als deelnemers aan een steeds multicultureler wordende samenleving herkennen we delen van onszelf in Mitchells pastiches. Onze obsessie met waar mensen vandaan komen en waarom ze hier zijn, maar Mitchell probeert ons er niet slecht over te laten voelen. In plaats daarvan bieden ze een zijsplitsende lezing over sociale antropologie over waarom onze verschillen, hoe klein ook, ons niet zouden moeten scheiden.

Mitchell is waarschijnlijk een van de meest geestige en fysieke cabaretiers bij The Fringe – dus of je nu Amerikaans, Nederlands, Engels of een van de bovenstaande bent, zorg ervoor dat je hem te pakken krijgt. Dubbel Nederlands.

https://tickets.edfringe.com/whats-on/derek-mitchell-double-dutch