september 19, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Harmanpreet slaat opnieuw toe om India te redden, Nederlandse vrouwen winnen

De Indiase aanvoerder Harmanpreet Singh scoorde een laat doelpunt voor de tweede wedstrijd op rij en speelde 1-1 gelijk tegen Argentinië, toen de Nederlandse vrouwen maandag op de Olympische Spelen in Parijs van een achterstand naar de tweede plaats van Duitsland kwamen in Groep B van het herenhockey. 1 in Poule A.

Een vastberaden Duits team versloeg in het derde kwart het best gerangschikte Nederlandse team.

“We stonden 1-0 achter, dus we moesten echt scoren. Ik denk dat onze zenuwen los waren en we te veel druk op het veld zetten”, aldus Yippi, de huidige damestopscorer met vijf doelpunten uit strafcorners. “Duitsland heeft ons vandaag uitgedaagd en we zullen uitdagingen krijgen in de komende wedstrijden. Niemand heeft gezegd dat het een gemakkelijke reis zal zijn. Elke wedstrijd is een uitdaging”, zei hij.

In de mannensport bracht de Indiase trackflick-specialist Harmanpreet de scores gelijk tegen Argentinië in de laatste minuut van de tweede wedstrijd van India, wat zijn heldendaden van zaterdag evenaarde toen hij een late winnaar scoorde met een strafbal tegen Nieuw-Zeeland.

“Ik denk dat we veel kansen creëren, we komen in de cirkel en krijgen een aantal goede stukken, maar de afwerking was er vandaag niet”, zei Harmanpreet.

De Kookaburra's stonden bovenaan de herengroep B na een 2-1 overwinning op titelverdediger België en Australië, Ierland. India staat derde met vier punten en Argentinië vierde met één punt. De beste vier van elke groep gaan door naar de kwartfinales.

De Nederlandse vrouwen, gouden medaillewinnaars in Tokio, voerden Poule A aan met België, terwijl de Red Panthers de volgende avond gastland Frankrijk met 5-0 versloegen, terwijl China ook de derde plaats veiligstelde met een 5-0 overwinning op Japan. met Duitsland.

READ  Nederlandse wetenschappers bezoeken morgen veterinaire universiteit

Het Argentijnse damesteam kwam tweemaal terug van een doelpunt en versloeg Zuid-Afrika met 4-2, dat werd gered door het sterke schot van Julieta Janukas in de 53e minuut, terwijl Australië Groot-Brittannië met 4-0 versloeg.

De VS speelden ook 1-1 gelijk tegen Spanje om het eerste punt veilig te stellen in de andere Poule B-wedstrijd, met morgen een zware uitdaging tegen Australië.