september 8, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Internationaal verslag: Engeland blij, Nederland gelijkspel en verrassend verlies tegen Spanje

Alex Greenwood, Jess Park en Lauren Hemp scoorden toen Engeland de Republiek Ierland met 2-1 versloeg in een UEFA Women's Championship-kwalificatiewedstrijd op Carrow Road.

Greenwood kwam als centrale verdediger in de plaats voor Millie Bright, Park verving Ella Doone en Hemp nam zijn plaats in. Chloë Kelly – de doelpuntenmaker van het laatste EK – kwam het laatste half uur als invaller in de tweede helft. Kiara Keating was een ongebruikt accessoire.

Alecia Russo van Arsenal opende na vijf minuten de score toen ze de pass van Beth Meades langs Courtney Brosnan kopte.

Voormalig City-middenvelder Georgia Stanway, die tussen 2015 en 2022 zeven jaar bij ons speelde, verdubbelde de voorsprong van Lions voordat hij naar Bayern München verhuisde.

De penalty werd toegekend aan de huidige Blues-topman Hemp, die door Niamh Faye in het strafschopgebied werd neergehaald.

Hij werd vlak voor het laatste fluitsignaal vervangen door Chelsea-speler Auggie Beaver-Jones.

De Republiek Ierland scoorde troost in de blessuretijd dankzij Julie-Ann Russell van Galway United.

Door de overwinning werd Engeland tweede in League A Groep 3 met 10 punten, twee achter leider Frankrijk, dat Zweden met 2-1 versloeg.

De ploeg van Sarina Weigmann neemt het dinsdag om 18.00 uur (Engeland) op tegen Zweden in Göteborg, terwijl de Leeuwinnen hun kroon willen verdedigen, waarbij een gelijkspel een veilige doorgang naar Euro 2025 in Zwitserland garandeert.

Nieuwe handtekening Vivian Miedema Nederland speelde de hele wedstrijd en speelde 0-0 gelijk tegen Italië in de kwalificatie voor het UEFA Dameskampioenschap.

Dat is twee punten voorsprong op het op de tweede plaats geplaatste Noorwegen, tegen wie ze dinsdag om 18.00 uur de aftrap in het Brann Stadion in Bergen tegenkomen (VK).

Stel je dell'articolo voor: Internationaal rapport: Engeland blij, Nederland gelijkspel en verrassende nederlaag tegen Spanje

Laya Alexandri Titelverdediger Spanje leed in de 90e minuut een schokkende 2-1 nederlaag tegen Tsjechië in Somuto. Leila Ohabi was een ongebruikte vervanger.

De ploeg van Montserrat Dome, comfortabel bovenaan de Ligue A Groep 2 in de kwalificatie voor het UEFA Dameskampioenschap, kwam na 15 minuten op voorsprong toen Barcelona's Ballon d'Or Feminine-winnaar Aidana Bonmati met een rechtsbenige kopbal in de linkerbovenhoek doelman Olivier Luca verraste.

Maar de thuisploeg, onderaan de kwalificatietafel, kwam vlak voor rust weer op gelijke hoogte toen Katerina Svitkova van dichtbij finishte voordat ze vijf minuten na de herstart vanaf de stip op voorsprong kwam.

Eva Bartonova scoorde een strafschop nadat Franny Cerna werd neergehaald door doelman Misa Rodriguez, die te lang aan de bal bleef in het strafschopgebied, voordat hij de middenvelder van Sparta Praag neerhaalde.

De Spaanse hoop op een gelijkmaker werd niet geholpen door een regelrechte rode kaart in de 70e minuut, waarbij Irene Paredes van het veld werd gestuurd na een hoge schoen op de doelpuntenmaker Svitkova, die behandeling nodig had na een late uitdaging in het midden van het park.

Spanje voert de groep aan met 12 punten uit vijf wedstrijden, en de nederlaag ging vooraf aan vier overwinningen: een 7-0 overwinning op België, een 3-1 overwinning op Tsjechië en nederlagen in Denemarken en uit.