Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

MotoGP 2024: Ducati's Beko Bagnaia domineert de Nederlandse GP

-Won de race met 3,6 seconden voorsprong op George Martin

Het gat tussen Bagnaia en Martin verkleint tot 10 punten in het kampioenschap

-Enea Bastianini brengt de tweede fabrieks-Ducati naar de derde plaats

Beco Pagania, die rijdt voor Team Ducati Lenovo, heeft zijn autoriteit in de GP van Nederland onderstreept door de hoofdrace van zondag te winnen. De Italiaan verzekerde zich van pole en won zaterdag de sprint, waardoor het een perfect raceweekend werd.

Becko is een perfectionist

Beko Bagnaia zette het hele weekend geen wiel verkeerd en zijn prestaties tijdens de race waren ongeëvenaard. Toen de race begon, maakte Beko een perfecte lancering van de lijn, op weg naar de eerste bocht en achter Martin aan. Vanaf dat moment kon Bagnaia niet meer achterom kijken, omdat hij consequent rondetijden op het bord zette.

Jorge Martin deed zijn best om Beko bij te houden, maar elke keer dat het gat dichtging, reageerde Bagnaia en zorgde ervoor dat hij niet door Martin werd gepakt.

Uiteindelijk kwam Pagania over de finish met een voorsprong van ruim 3,6 seconden op Martin. Het toonde een heel ander rijniveau voor de regerend wereldkampioen.

Jorge Martin moest genoegen nemen met de tweede plaats en de voorsprong in het kampioenschap op Bagnaia in 2024 werd teruggebracht tot 10 punten.

De opkomst van het beest

Rechter voorkwartier

Eni (The Beast) Pestianini bracht de tweede fabrieks-Ducati op de derde plaats naar huis na een geweldige prestatie te hebben geleverd. Ondanks dat ze de order had gestart, maakte Ena een aantal indrukwekkende bewegingen op rijders als Pedro Acosta. Bovenal staat hij bekend om zijn ongelooflijke vermogen om banden te beschermen en tegen het einde van de race te pushen. Met beide fabrieks-Ducati's op het podium was het niets minder dan een gedenkwaardig weekend voor het Nederlandse GP-team.

READ  Techleap: ontwikkeling Nederlandse techsector blijft achter

Het kampioenschap ligt wijd open

Rechter zijaanzicht

Marc Márquez staat derde maar staat 51 punten achter Bagnaia, ondanks dat Pecco en Jorge de twee beste plaatsen in het MotoGP Wereldkampioenschap van 2024 bezetten. De volgende race wordt van 5 tot en met 7 juli verreden op de Sachsenring in Duitsland.