september 8, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse ondernemer onder leiding van Imger Capital koopt dochterondernemingen van Centric Holding: Lees meer

Nederlandse ondernemer onder leiding van Imger Capital koopt dochterondernemingen van Centric Holding: Lees meer

Het in Gouda gevestigde Centric, een bedrijf gespecialiseerd in het leveren van een breed scala aan IT-oplossingen en -diensten, heeft op maandag 15 juli de overname aangekondigd van dochterondernemingen van Centric Holding door een consortium van Nederlandse IT-dienstverleners onder leiding van Imger Capital Partners.

Het consortium bestaat uit Adrian Moll, oprichter van Molly and Bird, Ronald Besure, oprichter en CEO van Uniserver, en Bram Bastiansen, oprichter van ACT Group.

Imker Capital Partners, de meerderheidsaandeelhouder van het consortium, is een volledig zelf gefinancierde investeerder van Nederlandse afkomst en een bewezen track record in de software- en IT-dienstensector.

Imger Capital Partners is een volledig zelf gefinancierde family office met oorsprong in Nederland.

Imker heeft de afgelopen jaren in diverse Europese en Nederlandse bedrijven geïnvesteerd. Het heeft een bewezen track record in de software- en IT-dienstensector met belangen in Molly, SAP Fioneer en Signpost.

Harm van Goor, investment director bij Imger Capital Partners: “Centric heeft een solide basis die ondanks turbulente tijden perspectief biedt op een stabiele en onafhankelijke toekomst. Samen met een aantal gerenommeerde ondernemers uit de Nederlandse software- en IT-dienstensector brengen wij de expertise en het kapitaal om het fundament van Centric de komende jaren met de nodige acties te transformeren en te versterken en toekomstige groeimogelijkheden veilig te stellen.

– Een bericht van onze partner –

De transactie is onderworpen aan goedkeuring van de Autoriteit Consument en Markt. Daarnaast wordt, zoals gebruikelijk, de Centric Ondernemingsraad geraadpleegd.

De transactie zal naar verwachting in september worden afgerond.

Na de verkoop van de dochterondernemingen zal de naam worden gewijzigd vanwege de afwikkeling van het lopende onderzoeksproces, waarbij de resterende Centric-holding zal blijven bestaan.

READ  Nederlanders vallen tegen Titans in staatsfinale | Sport

Kern: Biedt IT-oplossingen en -diensten

Centric, met het hoofdkantoor in Nederland, levert IT-oplossingen en -diensten, waaronder softwareoplossingen, IT-outsourcing en personeelsdiensten.

Volgens de beweringen van het bedrijf stellen de professionals en effectieve technologische oplossingen bedrijven in staat efficiënter te werken en beter te presteren, doordat ze zich volledig kunnen concentreren op hun kerntaken.

Centric heeft ruim 3.100 medewerkers en is actief in acht landen, waaronder Nederland, België, Duitsland, Litouwen, Noorwegen, Roemenië en Zweden.

In 2023 had het bedrijf een omzet van € 425 miljoen.

Willem Meijer, CEO van Centric, zegt: “Na een zorgvuldig verkooptraject hebben wij Imger Capital Partners van het Dutch Entrepreneurship Consortium geselecteerd. Met deze koper hebben wij een langetermijninvesteerder gevonden die voldoet aan de criteria die wij als team en aandelenbeheerder hebben ontwikkeld. Samen met de consortiumpartners brengt Imgar Capital Partners een schat aan kennis mee en zet zich in om Centric te ondersteunen voor verdere groei, in lijn met onze strategie.

Gerard Sandering en de voortdurende controverse

Centric is de afgelopen jaren verwikkeld geraakt in verschillende controverses vanwege oprichter Gerard Sandring.

Een voorbeeld hiervan was het juridische geschil van Sandering met zijn voormalige partner Brigitte van Ekten, die hem beschuldigde van bedrog nadat hij een affaire was begonnen met zijn huidige vrouw, Ryan van Rijbock.

Na een reeks rechtszaken werd Sandering in mei vorig jaar veroordeeld tot het betalen van ruim € 4,6 miljoen aan Van Ekten, nadat hij documenten had ingediend waarin zijn ex-partner werd afgeschilderd als fraudeur en dief. NOS.

Sanderings relatie met zelfbenoemde cybersecurity-expert Van Rijbock heeft ook tot controverse geleid.

READ  3 Nederlandse soldaten doodgeschoten voor hotel in Indianapolis

Volgens NU.nl, Hij wordt ervan beschuldigd zijn IT-expertise verkeerd voor te stellen, en een populaire podcast brengt veel van zijn beweringen in diskrediet.

Bovendien had Sandering conflicten met verschillende medewerkers en zette Van Rijbock hem tijdelijk uit het bedrijf. Hoewel hij in 2022 kortstondig terugkeerde als CEO, werd hij later ontslagen als voorzitter van Centric, werden zijn aandelen in beslag genomen en werd het bedrijf in april door de rechtbank veroordeeld tot het betalen van 91 miljoen euro, meldt de NOS.

Na het vertrek van Sanderink waren er plannen om het bedrijf te verkopen en hij probeerde bij die plannen betrokken te blijven. Zijn claim werd eerder dit jaar echter afgewezen door de Ondernemingskamer.