september 16, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Uitslagen, resultaten, Engeland tegen Slovenië, Reactie, Nederland van Oostenrijk, Frankrijk tegen Polen, Denemarken tegen Servië, Ronde van 16, Stand van Groep D, Stand van Groep C, Laatste updates, Updates

Slovenië bereikte ook de knock-outfase, ondanks een herhaalde nederlaag op het EK van 2024, met een 0-0 gelijkspel in Keulen.

De Three Lions zijn al verzekerd van een plaats bij de laatste zestien, maar zullen in Keulen op scherp staan ​​en verwachten meer kritiek nadat ze er niet in zijn geslaagd hun matige prestaties voorbij Servië te verbeteren en gelijk te spelen tegen Denemarken.

Stap op Kayo en bekijk elke wedstrijd van elke ronde van de NRL + AFL-seizoenen live en zonder advertenties tijdens het spelen. Nieuw bij Kayo? Start vandaag nog uw gratis proefperiode >

Engeland zal moeten wachten tot de laatste groepswedstrijden van woensdag om te weten tegen welke van de vier beste derde teams het in de laatste zestien zal spelen.

Maar nu Slovenië een met sterren bezaaide aanvaller heeft weggenomen, zullen er meer vragen worden gesteld over de mogelijkheid van een van de opties om een ​​einde te maken aan het 58 jaar durende wachten op grote toernooizege.

Gareth Southgate legde een verklaring af met zijn teamselectie en weerstond oproepen om massale veranderingen door te voeren toen Connor Gallagher Trent Alexander-Arnold verving in slechts één wijziging ten opzichte van de eerste twee wedstrijden.

Als de Engelse baas een reactie zocht door te vertrouwen op de andere tien mannen die aan alle drie de wedstrijden in Duitsland begonnen, bleef hij met een teleurstelling achter.

Slovenië is nu ongeslagen in negen wedstrijden, waaronder een 2-0 overwinning op Portugal.

Declan Rice benadrukte Benjamin Sesco maandag als hun grootste bedreiging. Cesko had volgend seizoen bij Rice bij Arsenal kunnen komen als RB Leipzig de interesse in een verlenging van zijn contract niet had afgeweerd.

Het doelpuntloos gelijkspel van Engeland tegen Slovenië was teleurstellend. (Foto door Javier Soriano/AFP)Bron: AFP

Meer dekking

De schokkende ontsnapping uit 'pure chaos' van Italië op het laatste moment zet rivalen op de rand van uitschakeling van de euro

'Voor hun eigen bestwil': Engelse ruzie terwijl de kapitein het vuur beantwoordt, geschokt door de legende

READ  Het Nederlandse biotechbedrijf zegt dat het geplande Keene-lab vergelijkbare bedrijven naar de regio kan trekken | Gezondheidslab

Euro rap: brutaal liefdesverdriet bij overwinning in de 100e minuut; Een elektriciteitscentrale gered van een lot van horror

De 21-jarige voorkwam een ​​dijbeenblessure toen hij vier minuten voor tijd recht naar binnen kopte op Jordan Pickford om de eerste kans van de wedstrijd te grijpen.

Het duurde twintig minuten voordat Engeland een serieuze dreiging vormde en alleen een buitenspelvlag ontzegde hen een gelikte openingstreffer.

Rhys nam de aanval van Phil Foden over, maar de middenvelder van Manchester City racete langs de Sloveense verdediging voordat hij in de hoek kwam om Bukayo Saka binnen te tikken.

Tegen Servië en Denemarken werd het gebrek aan aanvallende dreiging aan de linkerkant van Engeland als een grote zwakte bestempeld.

Het gebrek aan wedstrijdfitheid van Luke Shaw betekende dat Newcastle-rechtsback Kieran Trippier de linkerkant van de verdediging moest vervangen, terwijl Foden de neiging had om naar binnen te gaan.

Het was echter aan die kant dat de mannen van Southgate er dreigender uitzagen toen een plagerige voorzet van Trippier Gallagher en Harry Kane bij de achterpaal ontweek.

Bellingham kijkt toe na het 0-0 gelijkspel van Engeland. (Foto door Alex Grimm/Getty Images)Bron: Getty Images

Southgate kwam bij de rust in actie toen Gallagher werd vervangen door Kobi Mainu. De 19-jarige voegde de broodnodige impuls toe aan het Engelse middenveld, maar ze hadden nog steeds moeite om de dominantie om te zetten in kansen.

Kane zag Cescó uit een hoekschop over kop gaan en Rhys schoot vanaf de rand van het strafschopgebied naast.

Southgate beantwoordde de oproep om Cole Palmer in de laatste 20 minuten zijn eerste minuten van de wedstrijd te overhandigen.

De Chelsea-middenvelder, die dit seizoen 26 doelpunten scoorde op clubniveau, had het enige schot van Engeland op doel in de tweede helft, maar slaagde er niet in om ervaren doelman Jan Oblak serieus op de proef te stellen.

Een punt werd met vreugde gevierd door de Slovenen, omdat het genoeg was om op te schuiven als een van de beste derde geplaatste teams dankzij drie gelijke spelen uit hun drie wedstrijden.

READ  Cody Gakpo maakte de 'beste keuze' door voor Liverpool te tekenen, stelt het Nederlandse icoon Ronald De Boer

De mannen van Madjas Keg misten de tweede plaats in de groep alleen vanwege het superieure record van Denemarken in de kwalificatie, aangezien de teams dezelfde punten, doelsaldo en gescoorde doelpunten hadden.

Veel journalisten waren kritisch over de prestaties van Engeland.

'Engeland moet beter gaan spelen dan dit' Schreef de gerespecteerde voetbaljournalist Henry Winter.

“Wat is er mis met hem? Hebben ze het vertrouwen in Southgate verloren?

Winter voegde eraan toe: “De studie was intens. Engeland passeerde de eerste helft, maar leidde nergens toe. Er zijn maar weinig Engelse driehoeken die een Bermuda-gevoel hadden. Het was erg frustrerend om getuige te zijn.

Engelse voetballer Christian Burgess heeft een bericht geplaatst op X: “Hoe gaat het met ons… Southgate Foot of Foot Out is een genot.”

Engelse fans gooiden ook bierbekers naar Southgate om hun frustratie te tonen.

Slovenië plaatste zich voor de knock-outronde nadat het niet had gescoord. (Foto door Angelos Georginis/AFP)Bron: AFP

Frankrijk klapt op de eerste plaats, omdat Nederlanders geschokt zijn

Frankrijk verspeelde de kans om hun groep te overtreffen, ondanks dat Kylian Mbappé dinsdag zijn eerste EK-doelpunt scoorde in een 1-1 gelijkspel tegen Polen, toen Oostenrijk bovenaan stond met een thriller tegen Nederland.

Het Frankrijk van Didier Deschamps slaagde er voor het eerst sinds Euro 2012 niet in om hun groep te verslaan op een groot toernooi.

“We hebben ons eerste doel bereikt”, zei Deschamps.

“Hoewel we nog niet zijn waar we mikken, staan ​​we op de tweede plaats. Een nieuwe competitie staat op het punt te beginnen.

Oostenrijk, dat de openingswedstrijd verloor van Frankrijk, verzekerde zich van een plaats bij de laatste 16 met een 3-2 overwinning op Nederland en duwde hun toch al gekwalificeerde tegenstanders naar de derde plaats in Groep D.

Frankrijk is lange tijd dominant geweest tegen Polen, maar scoorde in Duitsland nog steeds slechts twee keer: een eigen doelpunt van de Oostenrijker Maximilian Wuber en een strafschop van Mbappé.

READ  Nederlandse Universiteit ontwikkelt tool om impact klimaatverandering te meten

Les Bleus eindigt als tweede van Groep E bij de laatste 16 met drie punten uit België, Oekraïne, Roemenië en Slowakije.

De Poolse doelman Lukasz Skorupski, die Wojciech Szczesny verving, maakte twee uitstekende stops om Mbappé te ontzeggen, die een masker droeg nadat hij in de openingsperiode tegen Oostenrijk zijn neus had gebroken.

Frankrijk slaagde er niet in Groep B te verslaan met een gelijkspel tegen Polen. (Foto door FRANCK FIFE / AFP)Bron: AFP

Mbappé brak echter uiteindelijk zijn Euro-duck in de 56e minuut, toen Ousmane Dembélé in het strafschopgebied werd neergehaald door een misleiding van Jakub Kiwior.

Maar Polen kreeg met nog 13 minuten te gaan een strafschop toegekend vanwege een overtreding op Karol Swiederski.

De zwakke aanvankelijke poging van Robert Lewandowski werd comfortabel gered door Mike Michonne, maar de Poolse talisman stuurde zijn tweede poging naast omdat de Franse doelman van zijn lijn was.

– Oostenrijkse macht door –

De Nederlandse fans kleurden Berlijn oranje terwijl ze de wedstrijd bleven opfleuren, maar hun ploeg werd beloond voor een pittige start toen Donyal Malone per ongeluk in zijn eigen net schoot.

De dag van Malen werd nog erger toen hij een slecht schot naast maakte toen het doelpunt binnen het gebied doorging.

Maar Nederland kwam binnen twee minuten na de herstart op gelijke hoogte toen de Oostenrijkse middenvelder Florian Grillich de bal op het middenveld verloor voordat Cody Kagbo naar binnen sneed om een ​​snelle tegenaanval af te ronden.

Nederland eindigde als derde na verlies tegen Oostenrijk. (Foto door Alex Livesey/Getty Images)Bron: Getty Images

Oostenrijk herwon de leiding toen Stefan de Vrij het net vond met een afbuiging van de kopbal van Romano Schmidt toen Oranje bovenaan begon te komen.

Invaller Wood Weckhorst maakte opnieuw gelijk na een fraaie kopbal, waarna Memphis Depay scoorde met een fraaie aanraking en volley.

Maar één wedstrijd van de wedstrijd was nog lang niet voorbij en Marcel Sabitzer blokkeerde de hamer en zette Oostenrijk voor de derde keer in de 81e minuut op voorsprong.

De mannen van Ralf Rangnick nemen het nu voor het eerst op tegen Turkije, Tsjechië of Georgië, die zich voor de eerste keer kandidaat stellen voor de kwartfinales.

Nederland speelt tegen de winnaars van Divisie B, C of E. “Wij zijn hier niet om te voetballen. In de tweede helft ging het beter, maar het was niet genoeg”, zei Kakpo tegen de NOS.